» . |
پیغام مدیر : م. ر. الف
خدایا چنان کن که سرانجام کار تو خوشنود باشی وما رستگار .
اخبار ایران
اخبار ورزشی
خلاصه روزنامه ها
عکس های اتفاقی
گزارش های اجتماعی
اخبار روستای پهنا یی
اخبار سده (آرین شهر )
اخبار شهرستان سربیشه
اخبار شهرستان درمـــیان
اخبار شهرستان بشرویه
اخبار شهر خوسف
اخبار شهر زهان
اخبار شـــــــــــهر اسفدن
اخبار شــــــــــهر شوسف
اخبار شـــــــهرستان قاین
اخبار شهرستان حاجی آبادزیرکوه
اخبار شهرستان نهبندان
اخبار شهرستان فردوس
اخبار شهرستان سرایان
اخبار شهرستان بیرجند
اخبار شهرستان خضری (نیمبلوک)
اخـــباراســتان
مســئولین استانی و شهرستانی
فن آوری اطلاعات
مطالب مذهــــــبی
مـــــــــناسبت ها
گزارشهای بهداشتی
حوادث گوناگون در گوشه وکنار جهان
آرشیو گذشته اخبا ر بین المللی
آرشیو گذشته شـــهرستان قـــاینات
آرشیو گذشته ایران و استان خراسان جنوبی
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -1
آرشیو گذشته شهرستان های خراسان جنوبی -2
گزارش فعالیتهای نماینده قاینات حاج آقا قـــربانی
با این دامنه راحت با قاین نیوز ارتباط برقرار کنید
اخبار بین المللی
خبرگزاریهای داخلی
ارتباط با مدیر قاین نیوز
اخبار شهر مود
اخبار شهر اسدیه
برای جستجو در همین صفحه وبلاگ واژه کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید :
بازدید امروز: 3 نفر
بازدید دیروز: 435 نفر
کل بازدید: 835101 نفر
قاسمی /خشکسالی در یک سال گذشته 850 میلیارد ریال به بخش منابع طبیعی خراسان جنوبی خسارت وارد کرد.مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان این مطلب به خبرنگار ما تاکید کرد: بیشترین خسارت به مرتع و تولید علوفه وارد شده که 630 میلیارد ریال زیان به دنبال داشته است.مهندس شریفی در تشریح اثرات خشکسالی بر عرصه های منابع طبیعی استان گفت: تداوم این پدیده در سال های اخیر 13 کانون بحرانی استان را به 22 مورد افزایش داده و برخی را فعال تر کرده است به گونه ای که کانون بحران سه قلعه وضعیت حادتری دارد و در راس اولویت های کاری قرار گرفته است.
وی با بیابان این که کانون بحران سه قلعه، جمعیت 5 هزار نفری این شهر را تهدید کرده و شن و ماسه بادی داخل شهر وجود دارد، ایجاد بادشکن های مصنوعی و طبیعی، بوته کاری، مدیریت هرز آب و ... را از جمله اقدامات مهار کانون ها عنوان کرد.
وی بیان زایی را زاییده خشکسالی دانست و توضیح داد: کم بودن میزان بارندگی، روند بیابان زایی را افزایش می دهد گر چه عملیات بیابان زدایی محدود و پیشرفت بیابان بیشتر است و اقدامات کنترلی پاسخگوی فاجعه نیست ولی از فعالیت های بیابان زدایی نباید کاسته شود....
به گفته او ارزیابی درستی از میزان بیابان های ایجاد شده و مراتع از دست رفته نمی توان انجام داد چون امکان تعیین سطوح کاملا خشکیده وجود ندارد.
به عقیده وی تولید علوفه مرتعی 50 درصد کاهش یافته است و واردات آن به استان، گویای این مسئله است.
متاسفانه فرهنگ کاهش تعداد دام در حد ظرفیت مراتع و تبدیل دام سبک به سنگین ترویج نشده در حالی که این اقدامات به نفع دام دار است.
وی تصریح کرد: بالغ بر یک میلیون و 300 هزار واحد دامی در استان وجود دارد در حالی که مراتع موجود پاسخگوی نیاز یک سوم آن هاست.
مراتع و جنگل های دست کاشت بسته به ظرفیت و موقعیت بین یک تا سه ماه به منظور تعلیف دام ها آزاد می شود اما چرای مفرط و دام مازاد بر ظرفیت، مراتع را از بین می برد.
این مدیر کل مساحت مراتع استان را 6 میلیون و 200 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: 5 میلیون و 500 هزار هکتار آن، مراتع فقیر بوده و 70 درصد عرصه های منابع طبیعی را شامل می شود و تنها 6 هزار و 88 هکتار مراتع خوب هستند که یک درصد مساحت مراتع موجود را تشکیل می دهند.
وی 10 درصد مراتع موجود را در حد متوسط و وسعت آن را 652 هزار هکتار عنوان کرد و ادامه داد: 123 هزار هکتار جنگل دست کاشت در استان وجود دارد.
به گفته وی در واقع ممیزی انجام و تعداد بهره برداری و دام آن ها مشخص می شود و تاکنون ممیزی 3 میلیون و 900 هزار هکتار مرتع انجام شده است.
به گفته شریفی برای 981 هزار هکتار مراتع، طرح تهیه و 9 هزار و 449 فقره پروانه چرا صادر شده است و در حال حاضر 16 هزار و 500 خانوار از مراتع موجود استفاده می کنند.
وی بروز برخی تخلفات توسط بهره برداران را یادآور و توضیح داد: با توجه به خشکسالی های مداوم، دام داران در اثر نداشتن آگاهی لازم، گاهی در فصل های قرق از مراتع استفاده می کنند که با این کار پرونده تخلف توسط یگان حفاظت تشکیل و متخلفان به دادگاه معرفی می شوند.
وی به حفاظت از عرصه ها، مراتع، جنگل ها و انفال اشاره کرد و توضیح داد: از زمان تشکیل یگان حفاظت، میزان تصرفات زمین کم شده است.
گر چه خشکسالی باعث تشدید و صعود روند تخلفات شده ولی با حضور یگان حفاظتی و فرهنگ سازی مستمر، موضوع کنترل می شود.
وی از جمله اقدامات حفاظتی در عرصه های منابع طبیعی را ممیزی اراضی عنوان کرد و گفت: تا پایان برنامه چهارم توسعه، ممیزی همه اراضی منابع طبیعی باید به اتمام رسیده و برای زمین های ملی سند صادر شود.
تاکنون 6 میلیون و 700 هکتار اراضی ممیزی و سنددار شدند و صدور سند یک میلیون و 400 هکتار زمین های بدون سند در دست اقدام است و عرصه های ممیزی نشده، مشکل دار و نقاط مستثنیات مردم را حدود 360 هکتار عنوان کرد و توضیح داد: اختلاف منابع طبیعی و آبخیزداری با مردم در کمیسیون ماده واحده 56 است.
افراد معترض نسبت به تعیین حدود منابع طبیعی که مدعی مستثنیات هستند اعتراض خود را به دبیرخانه کمیسیون ماده واحده شهرستان ها ارسال می کنند تا موضوع بررسی شود.
وی پرونده تخلف تشکیل شده در سال گذشته را هزار و 714 مورد عنوان کرد و گفت: 208 حکم علیه و 661 حکم به نفع این اداره کل صادر شده است.وی افزود: در 6 ماهه اول امسال نیز 671 پرونده تخلف تشکیل، 71 حکم علیه منابع طبیعی و آبخیزداری استان و 298 حکم به نفع آن صادر شده و 642 مورد در دست اقدام است.
به گفته این مسئول در سفرهای رئیس جمهور به ترتیب 240 و 777 شکایت مردمی در خصوص تعیین تکلیف زمین مطرح شده است.(64 درصد اعتراضات مربوط به بحث زمین بوده است.)
او به تهیه شدن سند توسعه بخش منابع طبیعی و تایید آن اشاره و تاکید کرد: تحقق اهداف مورد نظر این مجموعه، ارتباط مستقیم با وضعیت اعتبارات دارد در صورت تخصیص مناسب اعتبار، برنامه های مورد نظر محقق می شود.
اقدامات در راستای سند توسعه انجام می شود اما برخی مشکلات در کشور فراگیر است و مربوط به حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری به تنهایی نیست.
وی ادامه داد: توسعه فضای سبز، تامین نهال، اجرای عملیات بیابان زدایی، جنگل کاری با بهبود و اصلاح مراتع، آبخیزداری در حوزه آبخیز سدها در سند توسعه دیده شده اما نمی توان گفت برنامه های مورد نظر تحقق یافته است شاید کمتر از 50 درصد اهداف محقق شده است.
شریفی توضیح داد: 13 میلیارد ریال اعتبار برای این مجموعه درخواست و با 6 میلیارد ریال موافقت شده و بیشترین اعتبار به حوزه آبخیزداری و احداث بندهای خاکی کوچک، سنگی و ملاتی اختصاص می یابد.
به گفته او این سازه ها انجام و بامطالعات کارشناس احداث می شوند و بعد از ادغام منابع طبیعی و آبخیزداری طرح جامع نگری با بررسی همه مسائل آبخیز، احیای مراتع، بیابان زدایی و ... اجرا می شود.
وی با بیان این که در حال حاضر 70 بند خاکی در استان وجود دارد گفت: احداث بندهای جدیدی در برنامه امسال قرار دارد تا به وسیله این کار از هدر رفت آب های روان جلوگیری شود، در بهار 86 از محل رگبارهای فصلی 20 بند خاکی آبگیری و حدود 120 میلیون متر مکعب آب ذخیره شد.
شریفی همچنین از احداث دومین بند با سازه لاستیکی در حوزه شهری بیرجند خبر داد و در ادامه وضعیت اجرای پروژه ترکیب کربن را بسیار مناسب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به رضایت مندی مسئولان کشور و فدراسیون بین المللی از اجرای موفق این طرح، 400 هزار دلار برای کمک به صندوق های توسعه روستایی و ادامه طرح تخصیص یافت.وی با اشاره به 23 میلیارد ریال اعتبارات استانی فصل منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: این سر فصل امسال به 30 میلیارد ریال افزایش یافته و حدود 44 میلیارد ریال از اعتبارات ملی به استان اختصاص یافته و در مجموع بودجه این اداره کل به طور متوسط از 34 درصد نسبت به سال گذشته برخوردار است.
به گفته وی در سفر دوم رئیس جمهور 90 میلیارد ریال به حوزه آبخیزداری خراسان جنوبی در مدت 2 سال اختصاص یافت که تاکنون 32 میلیارد ریال محقق شده و بقیه نیز وصول خواهد شد.
وی احیا و توسعه و بهره برداری از جنگل ها و مراتع مقابله با بیابان، تثبیت شن های روان، آبخیزداری و حفاظت از خاک را از مهم ترین سرفصل های کاری امسال عنوان کرد و گفت: 50 درصد اعتبارات در بخش آبخیزداری هزینه می شود تا پروژه هایی مثل ایجاد بندهای خاکی کوچک، سازه های گاویونی، عملیات مکانیکی و بیولوژیکی و ... اجرایی شود./موسسه فرهنگی خراسان
لینک ثابت
نظرات شما ()
..: آخرین ارسال ها :..
13آبان روز دانش اموز مبارک
قاین : مراسم راهپیمایی روزجهانی قدس در شهرستان قاینات
[عناوین آرشیوشده]
کپی برداری از مطالب سایت فقط با ذکر منبع مجاز میباشد .
All Rights Reserved 2005-2010 © by
Qaennews.parsiblog.com
This Template Designed By Mohammad Bagheri | power ByParsiBlog
wwWw.Theam.TK -
wWw.TMPfa.TK -
wWw.MyBaran.TK